Activitati simpatice preferate de bebelusi

Mai sunt doar 16 zile si inchei cu succes (zic eu) primul an de mamiceala. In anul asta am invatat vrute si nevrute, am sa va explic eu mai pe larg ce inseamna asta, m-au trect tot felul de emotii si am descoperit impreuna cu Sabrina o lume noua.

de cand s-a nascut Sabrina ne-am intrebat mereu ce jucarii educative sa ii luam, oare noi nu suntem parinti buni pentru ca nu i-am luat nu-stiu-ce masuta de activitati sau nu-stiu-ce jucarii din lemn? Dar copiii te surprind mereu, si asa s-a intamplat si acum. Dincolo de jucarii sofisticate si scumpe, am aflat ca ei se bucura de lucrurile simple, de exemplu orice sticla goala care face zgomot sau chiar si carligele de rufe.

N-am stiut niciodata cu ce se va juca Sabrina sau ce jocuri va prefera, insa am descoperit ca si ea cat si alti copii de varsta ei prefera sa faca aceleasi „prostioare”. Asadar, mai jos sunt activitatile noastre de joaca preferate.

1. cantat cantecele . de cand era Sabrina bebe mic, adica mica mica, de numai cateva zile, lasam laptop-ul deschis pe canalul de Youtube TraLaLa. Inca iubim activitatea asta

2. sticlele goale si scosul cartilor din biblioteca. intre 3 si 6 luni ne-am ocupat timpul cu lovitul obiectelor intre ele, de obicei cu o sticla goala. in rest, ii placea sa stea in fund in fata bibliotecii si sa scoata pe rand, una cate una, cartile.

3. carligele de rufe.

clesti de rufe

 

Nu stiu de ce au aceasta simpatie pentru carligele de rufe, dar si Sabrina cat si prietena ei (da, are si o prietena!) Rebeca au o pasiune pentru acesti clestisori. Poate pentru ca sunt colorati, sau tocmai din cauza ca nu ne asteptam noi sa le placa atat de tare, ele pierd minute jucandu-se cu aceste carlige. Ba, mai mult, Rebeca a si primit un set de astfel de carlige ceva mai sofisticate, adica mai late si din plastic transparent colorat.

4. Joaca cu pantofii sau linsul pe talpa :)

joaca cu pantofii

Da, stiu. nu este deloc igienic insa multi copii sunt atrasi de pantofi. Pe langa rosul siretelor, un deliciu pentru cei mici, linsul talpilor este pe lista de activitati preferate.

5. sortatorul. 

sortator

De pe la 9 luni Sabrina a facut o pasiune pentru a baga jucariile unele in altele sau in cutii. vazand ca ii place aceasta activitate i-am luat de curand un sortator. Nu nimereste formele, dar incearca din greu iar eu am ocazia sa ii repet culorile si formele.

Inca nu merge singurica, asa ca va intreb: Ce activitati prefera copiii vostri? Nu de alta, dar sa stim si noi ce ne asteapta :)

 

 

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑