5 practici ca să îți dezvolți resursele spirituale

Dacă tot eeste o perioadă de criză și dacă tot ar fi bine să stai acasă și să îți limitezi contactele sociale, înseamnă că ai mai mult timp pentru tine!

Iată ce poți face ca după aceste două săptămâni să fii un om mai bun. Am strâns 5 practici pe care le poți exersa zilnic, care să te ajute să îți menții capul limpede și să te ajute să evoluezi spiritual.

  1. Cultivă-ți empatia și compasiunea

Empatia este abilitatea și disponibilitatea de a înțelege pe deplin experiența unei alte persoane și de a o conecta la propria ta persoană- de exemplu, mai degrabă decât să vezi un coleg iritabil ca ceva care te deranjează, este posibil să recunoști că reacționează la stres la locul de muncă.

Compasiunea, însă, este practica de a răspunde la această realizare cu amabilitate – pentru că înțelegeți de ce colegul are o dispoziție proastă, răspunzi cu multă răbdare și asculți profund când își spune oful, mai degrabă decât să te retragi.

Poți exersa compasiunea și empatia dacă îți suni prietenii și familia și vă împărtășiți emoțiile, trăirile și sentimentele care vă încearcă în această perioadă. Ascultă-i cu interes și, în loc să îi judeci, încearcă săaccepți felul în care fiecare simte.

2. Practică iertarea
A da drumul la a blama pe altcineva nu este ușor, dar recompensele renunțării la sentimentele negative sunt numeroase. Pentru a exersa iertarea, experții sugerează să găsești perspectiva corectă – să analizezi dacă sentimentele tale provin din experiența reală față de cineva care ți-a greșit, sau dacă furia ta se intensifică pe măsură ce refaci situația.

Observă cum te afectează aceste sentimente și dă drumul la ceea ce nu îți este de folos. A nu ierta pe cineva este o încărcătură emoțională grea pentru tine. De asemenea, fii blândă cu tine- nu trebuie să reiei contactul cu cineva care ți-a greșit, ci doar să simți cu totul sufletul că îl poți ierta. Se spune că iertarea este pentru tine și pentru nimeni altcineva.

3. Caută să te conectezi la natură, artă sau muzică

Ce poți face în următoarele două săptămâni dacă nu să te întorci spre natură, artă sau muzică?

Dacă ai grădină și poți să grădinărețti, acest lucru te poate ajuta să menții un nivel al stresului și anxietății scăzut. Aerisește casa, privește cerul. Pune-ți muzică și lasă-te pierdut în ritmul ei. să vă pierdeți în muzica de care vă bucurați. Muzica poate stimula sentimente de conectare, scop, semnificație, credință și speranță. Închide ochii și cufundă-te complet în experiența de ascultare.

Fă asta cel puțin 30 de minute pe zi.

4. Fii bun cu tine

Aspectele non-fizice ale spiritualității o pot face să se simtă ca și cum ar fi o practică îndepărtată, separată de restul vieții. Dar acest lucru nu este adevărat – spiritualitatea, la fel ca și celelalte aspecte ale bunăstării, este profund influențată de alți factori din stilul tău de viață.

dacă stai în casă, ai grijă la dieta ta. O dietă bogată în nutrienți, cu multe legume și fructe este o modalitate de a-ți reaminti că îți pasă profund de această viață și de acest organism. Acordarea atenției la ceea ce mănânci este importantă, de asemenea, practicarea unei alimentații conștiente „îți permite să te arunci direct în cunoașterea unor modalități care sunt fără efort, total naturale și complet dincolo de cuvinte și gândire.” ( Jon Kabat Zinn, )

Tratează-te cu compasiune, ca să îi poți trata la fel și pe cei din jurul tău. Când simțim sentimente calde și tandre față de noi înșine, ne schimbăm corpurile, precum și mințile. În loc să ne simțim îngrijorați și anxioși, ne simțim calmi, mulțumiți, încrezători și siguri. Efectul de extindere al acestor emoții pozitive ne poate intensifica sentimentul de curiozitate, minune și uimire – toate sentimentele care contribuie la spiritualitate.

5. Integrează în viața ta practica contemplativă

Beneficiile adoptării unei practici contemplative – cum ar fi meditația, rugăciunea, yoga sau scrierea într-un jurnal – are efecte benefice nu doar asupra spiritualității, ci și asupra sănătății fizice și emoționale.

  • Urmărește cursuri online de yoga sau practică yoga în fiecare zi
  • Scrie cel puțin 15 minute pe zi într-un jurnal
  • Ascultă o meditație audio ghidată
  • Caută un grup la care să aderi și să nu te simți singur
  • Mănâncă cu atenție, savurând mâncarea pe care o ai și minimizând distracțiile în timpul meselor
  • Păstrează-ți o parte din timp pentru rugăciune sau reflecție în fiecare zi
  • Urmărește un videoclip de relaxare cu muzică și natură

Sper ca acești pași să te ajute să treci cu bine peste perioadele stresante din viața ta și să îți fie pași spre transformare!

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑