Hai sa ne intalnim la Mama Fest pe 18 decembrie!

Buna, astazi vin cu o veste buna pentru tine!

mama fest afis

Pentru ca stiu ca o sa intri in panica cu alegerea cadourilor de craciun si pentru ca mereu cautam lucruri speciale pentru oamenii speciali din jurul nostru, te invit la un eveniment dragut de unde sigur nu ai cum sa pleci cu mana goala!
Asociatia Work At Home Moms organizeaza Mama Fest pe 18 Decembrie, iar aici o sa gasesti o multime de mame si produsele lor unice, hand made si minunate la preturi decente.
Papioane, ii, decoratiuni de sezon, cosmetice naturale, accesorii si cutii de bijuterii…o multime de lucruri frumoase create pentru tine!
Eu te astept cu tricouri si body-uri imprimate, pernute cu buzunar, paturici cu nasturi si multe alte surprize!

curcubeu-fete-alb (1)dreamcatcher-fete-alb (1)_D3F4007

Ne vedem acolo, bine?

 

Despre relatii si terapia de cuplu

Relatiile de cuplu nu sunt o treaba usoara, pentru ca reprezinta negocierea continua intre doi oameni, pentru a putea convietui impreuna si pentru a-si indeplini nevoile reciproc. Terapia de cuplu nu este un remediu garantat pentru ca relatia sa functioneze si sa fie pusa pe directia corecta. Chiar invers, in timpul terapiei, poti realiza ca relatia ta nu este ceea ce vrei si nici ceea ce te face fericit.

pair-1692047_640

Singura relatie neconditionata este relatia parinte-copil. Toate celelalte relatii sunt conditionate.

Este adevarat ca in primele luni are relatiei, sentimentul de indragostit ne face sa credem ca tot universul comploteaza pentru fericirea noastra. Dar dupa lunile magice, relatiile stabile si de lunga durata se intretin cu efort si conventii.

Intr-o relatie sanatoasa nu exista dublu-standard dar exiista conventii tacit acceptate

Prima conventie tacit acceptata este despre forma relatiei: in principiu, acceptam ca suntem monogami si promitem ca ramanem fideli. In acest caz, daca apare infidelitatea, relatia se strica sau se destrama, atacand increderea celuilalt. Daca pe parcurs ne dam seama ca am dori o alta forma de relatie, putem renegocia cu partenerul o noua conventie. Daca viziunile de fond sunt diferite, nu va mai exista reconciliere.

Se spune ca, intr-o relatie, comunicarea este cheia. Din pacate, oricat am comunica, nu ne intelegem

Felul in care femeile inteleg lucrurile este total diferit de felul in care barbatii inteleg aceleasi lucruri. Functionam pe doua axe total diferite. Barbatii functioneaza pa o axa verticala a ratiunii, cautand solutii si algoritmi de intelegere a problemelor. Noi, femeile, functionam pe o axa orizontala, a afectivitatii. Emotiile ne ghideaza directia, deciziile si comportamentul. De multe ori, tindem sa il respingem pe celalalt ca reactie la ceea ce ne spune sau ce face. Terapeutul trece aceste comportamente prin filtrul lui, ca noi sa le putem vedea din alt unghi, fara sa ne simtim respinsi sau atacati in mod direct . E de mare ajutor sa vezi lucrurile din alt unghi, transpuse diferit, de cineva total obiectiv si cu o viziune mai profunda asupra problemei de baza.

Preluam de mici scripturi de viata si le repetam sau fugim de ele fara ca macar sa ne dam seama

Cel mai intalnit exemplu este felul in care noi ne-am perceput parintii si felul in care am pereceput viziunea lor asupra vietii. Acestea sunt primele noastre lectii despre viata care ne seteaza niste directii pentru tot restul vietii noastre. De multe ori, aceste viziuni sunt gresite sau sunt efectul unui context in care au fost pusi parintii nostri, iar noi ar trebui sa ne dam seama in ce masura comportamentul lor ne-a influentat vederea asupra vietii. Daca au avut un comportament de abuz sau de sacrificiu, cu siguranta l-am preluat si ,fara sa vrem sau sa stim, il repetam sau fugim de el constant, anxiosi, fara sa il intelegem.

 

 

O cafea cu lapte condensat si inimioare

Am tot cautat o varianta de a-mi face dimineatile mai frumoase. Mai ales pe cele de luni. Asa am descoperit combinatia de cafea aromata cu lapte condensat Maresi. Cred ca voi incepe sa ma trezesc mai devreme doar pentru a avea timp de ritualul favorit: turnatul cafelei in ceasca si amestecarea ei cu lapte, pentru 10 minute perfecte. Liniste.

1

Laptele Maresi este de peste 50 de ani cel mai popular lapte pentru cafea din Austria. Laptele condensat este foarte apreciat în toate colţurile lumii (Asia, Rusia, Brazilia, India, Filipine, SUA), fiind chiar un produs indispensabil în unele țări. Pentru că obiceiul de consum de cafea este o modalitate de relaționare și apropiere cu persoanele dragi, Maresi a lansat campania națională cu premii ,,Cafeaua mea s-a îndrăgostit de laptele Maresi!”, prin care încurajează consumatorii să își transforme acest obicei într-o experiență specială.

Laptele condensat Maresi, ingredientul secret pentru o cafea de calitate

Românii au început să folosească lapte în cafea abia după anul 2000, însă acești consumatori sunt împățiți în două categorii: cei care adaugă lapte UHT și cei care preferă lapte condensat. În cafenelele din România, cea mai frecventă cerință a clienților este: „o cafea lungă cu lapte”. Combinația dintre cafea și lapte a fost intens studiată la nivel internaţional şi, în urma acestor cercetări, experţii au agreat că un consum moderat prezintă beneficii asupra sănătăţii şi stării de bine. Gustul unei cafele cu lapte este net superior, diferența de calorii e minimă și are avantajul de a fi foarte cremos, cu o culoare maro-aurie îmbietoare, care intensifică plăcerea.

,,O cafea obișnuită este servită pentru efectul său revigorant, însă în combinație cu laptele condensat Maresi se poate transforma într-un răsfaț pentru simțuri, pentru că oferă cafelei o textură cremoasă, cu un gust net superior. Textura se datorează nivelului ridicat de proteine, iar grăsimea din lapte are însușirea de a absorbi substanțele volatile din mediu de prelucrare sau depozitare. La fel cum alegerea cafelei diferă în funcție de anumite trăsături ale aromei, astfel ar trebui să fie ales și laptele, pentru ca acesta să formeze împreună o armonie perfectă.” a declarat Sonia Secui, Brand Manager Maresi Foodbroker.

Laptele Maresi se poate găsi pe piață în trei sortimente: Original, Light și Bio, iar pentru producerea unei singure sticle de 250g este nevoie de 500g de lapte gras integral proaspăt și natural din Alpii austrieci. Pe lângă gustul desăvârșit a unei cafele servite acasă, un alt motiv pentru care consumatorii au făcut un obicei din a pune lapte în cafea este pentru a o  transforma într-o gustare hrănitoare. Fiind concentrat, laptele consumat în aceasta formă rămâne în organism aproximativ 2-3 ore și stimulează senzația de sațietate.

S-a dat startul concursului  național ,,Cafeaua mea s-a îndrăgostit de laptele Maresi!”

Odată ce consumatorii încep să își prepare cafeaua cu laptele condensat Maresi, gustul inconfundabil va transforma obiceiul de consum într-o experiență inedită, iar aceste două ingrediente vor deveni de nedespărțit. Pentru a completa experiența, Laptele Maresi a lansat concursul ,,Cafeaua mea s-a îndrăgostit de Laptele Maresi!”. Pentru orice sortiment de lapte Maresi achiziționat (Original, Light sau Bio), înscris cu numărul bonului fiscal pe site-ul www.laptemaresi.ro, participanții au șansa de a câștiga una din cele 50 de căni personalizate sau una din cele 3 cafetiere de espresso Delonghi Icona Vintage ECOV311. Promoția se desfășoară în perioada 01.11.2016 – 30.11.2016, iar extragerea va avea loc pe data de 06.12.2016.  Regulamentul oficial al campaniei este disponibil pe: www.laptemaresi.ro.

 

De ce e greu dupa ce apar copiii?

M-a intrebat cineva saptamanile trecute, referitor la felul in care se schimba o relatie, :

De ce e greu dupa ce apar copiii?

Pentru ca ei iti consuma multa energie si rabdare. Pentru ca psihologic, te adaptezi la o noua viata care este acolo cu tine tot timpul. Te trezeai dimineata si iti beai cafeaua cu iubitul. Acum, el, „intrusul” e si el acolo, e acolo mereu si are multe nevoi la care trebuie sa raspunzi promt.

Ii e foame, plange. Doreste sa fie iubit, plange. Trebuie schimbat, plange. Iar tu trebuie sa raspunzi acestor nevoi pentru ca vrei si pentru ca simti.

13966480422_20aa820591_z

Psihologii spun ca, deoarece mamele stau foarte mult in aceasta perioada cu bebelusul in brate, la san, si se conecteaza prin atingeri foarte des, aceastea nu mai suporta atingeri venite din alte parti, de exemplu de la sot/iubit,  ceea ce inseamna ca mecanismele noastre il plaseaza pe locul doi, dupa copil si nevoile acestuia.

Ca noi ne schimbam, este evident. Ca ei se schimba, este evident. Si atunci? Cum facem fata tuturor acestor schimbari, care consuma energie si timp?

Primul sfat dat tot de catre psihologi este sa nu ne despartim sau sa nu divortam in primii 3 ani de viata ai copilului!

Se spune ca primii 3 ani sunt cei mai grei, atat din cauza nevoilor permanente ale copilului mic cat si din cauza timpului de adaptare la noua viata si la noile responsabilitati.

Tot ce putem face in aceasta perioada este sa realizam si sa acceptam ca ne este greu, sa cerem ajutorul atunci cand nu mai facem fata presiunilor, sa fim toleranti cu partenerul. Sa nu uitam sa ii oferim iubire si lui, si chiar daca de cele mai multe ori tindem sa lasam sexul si grija fata de noi ca femei pe ultimele locuri de pe lista, sa facem din ele prioritati.

Asa ca azi, dupa ce adoarme copilul, sa nu fugi in pat sa adormi si tu! Trage pe tine perechea aia de chiloti sexy din dantela, aia care ii plac lui, si propune-i cateva ore in 2. Pe modul silent, desigur.

 

 

 

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑