Cum scăpăm de păduchi? O soluție sigură și eficientă!

Primele zile de școală sau grădiniță, după vacanța cea mare, le aduc copiilor și părinților multe emoții și motive de bucurie. Este momentul în care cei mici își reîntâlnesc prietenii și povestesc năzbâtiile de peste vară. Dar tot acum pot apărea și unele probleme, cum este și infestarea cu păduchi.

Aceasta situație este mai des întâlnită în cazul comunităților în care cei mici se joacă, învață sau practică diverse sporturi.

De obicei, această problemă este greșit asociată cu igiena precară, însă păduchii se instalează foarte bine și pe părul curat, aceștia fiind imuni la produsele obișnuite de îngrijire.

Când o mamă aude de păduchi o trec toți fiorii, senzații de groază și chiar dezgust, dar oricărui părinte i se poate întâmpla să se confrunte la un moment dat cu această problemă. Și asta pentru că se pot transmite foarte ușor. Este suficient ca doi copii să-și apropie capul unul de celălalt ca această insectă dezagreabilă să migreze.

Special pentru a lupta eficient împotriva păduchilor, SantaDerm ParasiteS a creat o gamă completă de produse, ce cuprinde Șampon tratament păduchi, Spray tratament păduchi și Spray repelent păduchi – pentru suprafețe.

Grație acestei game, păduchii nu mai reprezintă nici un subiect tabu și nici o problemă fără soluție rapidă și sănătoasă. Atât tratamentele, cât și spray-ul pentru suprafețe SantaDerm ParasiteS sunt testate clinic și s-au dovedit extrem de eficiente împotriva păduchilor de cap și a lindenilor (ouăle), prevenind astfel pediculoza.

Produsele SantaDerm ParasiteS, de la Viva Pharma, au fost testate ca eficacitate la Institutul Național de Cercetare – Cantacuzino.

Gama SantaDerm ParasiteS nu conține insecticide de natură chimică, ci ingrediente active vegetale la care păduchii nu pot dezvolta rezistență.

Iată de este indicat să folosești produsele SantaDerm ParasiteS în cazul unei contaminări cu păduchi:

  • Șampoanele și Spray-ul tratament SantaDerm ParasiteS – Complexul de ingrediente active utilizat în aceste produse a fost testat clinic pe subiecți începând cu vârsta minimă de 3 ani și s-a dovedit a fi eficient împotriva păduchilor de cap și ouălor acestora. Produsele conțin 3 ingrediente active naturale: Ulei de Andiroba, ce respinge insectele hematofage, Quassia Amara, ce favorizează desprinderea păduchilor și a lintenilor de pe firul de păr și Ulei de Neem, care are acțiune de insecticid natural. Șampoanele sunt disponibile în două variante 50 și 150 ml, iar spray-ul este disponibil în varianta de 100 ml.
  • Spray repelent împotriva păduchilor – Acesta este un produs unic în România destinat atât spațiilor populate de adulți, cât și de copii cu vârsta mai mare de 3 luni. În plus, poate fi utilizat și pe piele sau pe suprafețele de pe care doriți să eliminați păduchii (paturi, cearșafuri s.a.), fără să le păteze. Produsul conține Citiodiol, un ingredient activ natural extras dintr-o specie de eucalipt. Poate fi utilizat atât de adulți, cât și pentru copii cu vârsta mai mare de 3 luni. Efectul biocid apare după 10 minute de la pulverizare.

Află mai multe informații despre produsele SantaDerm ParasiteS de aici: www.parasites.ro și pe Facebook: https://www.facebook.com/Santaderm-ParasiteS-552151675169949/

,,Shaming-ul e una dintre primele experiențe ale mamei”

Am citit asta într-unul dintre comentariile de la postarea Oanei Botezatu, postarea asta. Oana scria despre cum unele femei si cel mai des, poate chiar mame, reusesc sa faca alte mame sa se simte prost pentru cine sunt, cum sunt, cum arata sau, in general, pentru ce decizii iau.

Si imediat am reactionat, parca fiecare fir de par s-a zbarlit pe corpul meu cand am realizat, se zice ca e nevoie de un sat intreg sa cresti un copil, dar la noi parca fiecare mama incearca sa o faca pe alta sa se simta tot mai rau pentru alegerile pe care le face si pentru, dar mai ales pentru CINE ESTE EA.

De cand ramai insarcinata si cred, ca inca nu stiu exact, pana pe la vreo 20 de ani ai copilului, cineva va gasi motive multe sa se ia de tine orice-ai face.

Daca nasti natural de ce nu nasti prin cezariana, daca nasti prin cezariana…de ce nu nasti natural? Daca ii dai lapte praf de ce nu alaptezi, daca alaptezi….de ce nu ii dai lapte praf? Daca esti trista de ce esti trista, daca esti obosita, de ce esti obosita, c auite cate mame sunt si nu sunt obosite!

In postarea respectiva fetele vorbeau despre rusinea de a fi grasa dupa sarcina. Probabil ca multe dintre noi se confrunta cu asta dupa nastere, nu te recunosti oricum, corpul tau e altfel, te frustrezi si e suficient. Insa, cum e cand ti se si spune, in parc, pe strada, de la alte mame, ca ar cam fi timpul sa slabesti, ca ai ramas cu un pic prea multe kilograme dupa sarcina? Cum este sa iti spuna alte mame cat ajutor au, ce relatie frumoasa au, ce bine le dorm copiii, cand cearcanele tale au cearcane la randul lor iar tu nu mai contenesti cu casa, serviciul, sotul si altele? Incepi sa te gandesti ca ceva nu faci bine, asa-i? Dar nu e deloc asa! E un efect cauzat de niste doamne, care vor sa se simta mai bine cu ele facandu-te pe tine sa te indoiesti de adevarurile tale. 

Viata cu copii mici e grea, e plina de indoieli oricum, de decizii care te framanta noaptea, de nesomn si sentimente de vinovatie, o fi bine, nu o fi bine, orice ai face. Evita mamele care se simt bine aruncand in altii nesigurantele lor. Ai incredere in tine, numai mamele bune isi pun o mie si una de intrebari!

Va dati seama ca subiectele de acest fel sunt absolut inepuizabile. Ca e bine sa bea fresh, dar freshuri-le nu sunt bune, ca au mult zahar si nu contin fibre. Ca e bine sa il duci si la inot si la desen…dar prea multe activtati strica. Daca mananca dulciuri iar nu e bine, dar daca nu mananca esti exagerat si o sa vezi tu cand o da iama in ele.

Apoi vin toate grupurile de mame, mame cu profesia de „shamer”. Scrii pe grup ca ti-a recomandat doctorul ceva sirop de tuse, 10 iti sar in cap ca siropul nu e bun, alte 10 iti recomanda alte siropuri, alte 10 te injura ca omori copilul, mai bine difuzezi niste uleiuri, dai cu tamaie, ce e aia sa dai medicamente unui copil bolnav. 

Botezi copilul? De ce botezi copilul? Nu il botezi, o sa te manance iadul!

Si tot asa, gasiti voi ce subiecte vreti. Va jur ca asta nu o sa se termine niciodata.

P.S – Oana, sa stii ca esti foarte frumoasa! Suvitele tale negre, un pic ondulate si ravasite, sunt pline de zambete de copii care s-au jucat in parul tau dimineata, la prima cafea. Ochii tai, stralucesc plini de iubire, palmele tale sunt frumoase si poarta atingeri si inimi delicate de copii voiosi, buzele tale sunt moi si pline de sarutari dulci si confortabile care au calmat lacrimi de copil si au readus zambete! Mamele sunt oricum cele mai frumoase!

Cum sa faci exercitii in stilul Dorian Yates si sa cresti masa musculara

Au trecut doua luni de cand mi-am facut abonamentul Fitpass. Ideea de a merge la sala atunci cand pot, oriunde imi place sau oriunde ma aflu mi s-a parut interesanta, mai ales ca pretul unui abonament este extrem de mic!

Nu doar ca imi doresc sa imi recapat musculatura dupa luni, cele de sarcina, mai ales, in care nu am facut miscare deloc, dar chiar imi doresc ca aceasta sa fie conturata, sa se vada ca lucrez, picioarele mele sa primeasca complimente.

Asa ca, m-am gandit, niste proteine ar fi binevenite! Uite 4 reguli pe care le aplic cand este vorba de sport, iata ce consum si care este programul meu de antrenament.

Dorian yates proteine

Regula  1

Consum mai multe calorii! Stiu ca am nevoie de proteine pentru masa musculara si de carbohidrati pentru a avea energie la orele de sport. Astfel, incerc sa consum mai multe calorii, desi asta nu imi iese mereu. Cel mai des prefer pastele sau cerealele integrale, dar si orezul alb sau cartofii pot fi o alegere potrivita. Aceasta este una din cele mai bune strategii pentru cresterea in masa musculara si greutate. 

Grasimile naturale sunt si ele importante, nuci, migdale sau chiar peste gras. 

Proteinele sunt extrem de importante, dar stiati ca, oricate am manca natural, nu vor fi suficiente pentru o crestere a masei astfel incat sa fie vizbil? Ori vom avea un stomac plin cu mancare, ori vom obosi sa tot mancam, iar proeteinele noastre tot nu vor fi suficiente!

Regula 2

Fac exerciții libere cu multe repetări!

Nu intelegeam de ce rad baietii de mine cand le spun ca eu fac sport, ma duc la yoga! Cheia este antrenarea muschilor continuu, prin ridicare de greutati sau exercitii ce solicita muschii pe grupe, mai ales daca lucrezi pentru picioare. Genuflexiunile și ridicatul de greutati sunt secretul muschilor frumos lucrati.

Aceste exercitii libere se executa cu numere de repetari si serii care sa solicite muschiul. desi este posibil sa simti ac vrei sa te opresti, impinge-ti limitele cu cateva repetari in plus. Alterneaza exercitiile si apoi reia seriile pe fiecare grupa, acest lucru ajuta la cresterea masei musculare. Si tine minte – Mai multe repetari intr-o serie, cu atat mai bine!

Regula 3

Pastreaza perioada de recuperare! 

Dupa fiecare antrenament este nevoie de o perioada de recuperare, asta inseamna ac dupa fiecare antrenament trebuie sa ai cel putin 2 zile de repaos muscular pentru grupele lucrate. Este important sa te odihnesti si sa consumi proteine dupa antrenamente, masa musculara creste dupa sport, chiar in perioada de recuperare!

Regula 4

Opteaza pentru suplimente alimentare care ti se potrivesc!

proteine masa musculara

Poti intreba antrenorul personal sau nutritionistul de cate calorii ai nevoie sa consumi in functie de tipul antrenamentului executat si acre este aportul optim de acizi grasi sau proteine pentru a ajuta masa musculara.

Eu mi-am comandat un Mass Gainer de la Dorian Yates, un amestec de proteine, carbohidrati si grasimi slabe, destinate sa asigure necesarul de calorii pentru cei care nu pot manca prea mult (ca mine) dar fac sport si isi doresc cresterea amsei musculare vizibil si rapid. Gustul ales a fost de vanilie, si consum imediat dupa sport si eventual, ca o gustare dupa micul dejun. 

 

 

 

 

 

 

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑