4 motive pentru care relațiile sunt dificil de întreținut

La început, poate că totul părea să fie relativ ușor – lucrurile s-au desfășurat destul de bine, nu v-ați certat și nimeni nu s-a dezlănțuit în timp ce încercați să decideți ce film să urmăriți pe Netflix sau la ce restaurant să comandați de pe Uber Eats.

Însă. mai devreme sau mai târziu, vă veți lovi de realitate, lucruri de rezovat, conflicte de discutat. Acest lucru ar putea însemna o întrerupere după un an sau doi sau trei, sau ar putea însemna că nu ești la fel de fericit și implicat cât ai fost, ori ar putea fi doar un sentiment lent de blocare.

Dar, indiferent de caz, acest lucru se întâmplă tot timpul. Dacă aceasta este viața ta, nu-ți face griji: ai să treci cu bine peste!

Iată care sunt principalele motive din cauza cărora relațiile sunt greu de întreținut, dar și ce poți face ca să fie mai ușor!

1. Intimitatea poate fi copleșitoare

Relațiile romantice pot fi dificil de întreținut, deoarece implică mai multă intimitate decât orice altă relație, acestea necesită o ,,cantitate” de apropiere – emoțională, fizică, spirituală și chiar mentală – care poate fi copleșitoare pentru parteneri.

Dacă nu te grăbești și îți permiți o apropiere pas cu pas, poți combate sentimentul de a te închide și de a te speria de intimitate.

Pentru ca intimitatea relației să nu devină copleșitoare, trebuie să știm totuși să facem anumite pauze și să ne păstrăm sinele, fără acest spațiu ne putem transforma unul pe celălalt și ne putem învinovăți reciproc pentru orice și pentru tot.

Există riscul ca, uneori, să ne bazăm complet pe altcineva pentru toate nevoile noastre emoționale, dar asta creează cele mai multe probleme. Dacă poți da drumul la frică, vei fi mult mai fericit și mai sănătos, atât tu cât și relația ta!

2. Relațiile au nevoie de un foarte bun management al conflictului


Specialiștii consideră că relațiile nu funcționează deoarece, de cele mai multe ori, oamenii nu trec de punctul de a se cunoaște, de a învăța cum să rezolve conflictul și de a învăța cu adevărat să lucreze la abilitățile lor de comunicare cu partenerul.

Dacă nu învață să fie deschiși, să pună întrebări și să învețe care este stilul lor unic de gestionare a conflictelor, vor lupta să treacă de etapele inițiale.

Pe de altă parte, dacă vă doriți să aflați cum să rezolvați conflictele și cum să faceți acest lucru să funcționeze în relație, este ca și cum ați descoperit aur! Încercați să fiți deschiși către partener și să găsiți stilul unic al relației de rezolvare a conflictelor.

3. Așteptările ne omoară

Cea mai dificilă parte a relațiilor este dată de așteptări. Așteptările care plutesc în jurul unei relații romantice pot fi ceea ce o distruge – avem o „viziune” a ceea ce ne dorim, iar multor oameni le este greu să renunțe la aceste așteptări.

Ideea noastră despre ce și cum ar trebui să fie relația perfectă nu este niciodată ceea ce va fi de fapt – și, după un timp, după primele întâlniri fabuloase, apare rutina și, uneori, plictiseala.

Pentru a înrăutăți lucrurile, de obicei, cuplurile se angajează într-o mulțime de comparații sociale, comparând lucruri, parteneri, stiluri de viață – care pot stabili un punct înalt pentru propria relație.

Pentru a combate distrugerea relației, încearcă să rămâi cât mai departe de așteptările nerealiste și încetează să te compari cu ceilalți!

4. Luăm totul de parcă ni se cuvine

Odată ce ne simțim confortabil într-o relație, avem tendința să luăm totul de-a gata. Ar putea fi un simplu„ te iubesc ” când pleci la muncă sau faci ceva gospodăresc în jurul casei – cu cât avansăm în relația noastră, cu atât mai nesemnificative se simt aceste mici momente și gesturi frumoase.

Chiar dacă faceți schimb de aceste sentimente, se poate simți în continuare învechit. „Te iubesc” nu mai sună la fel, devine o obișnuință, sau ești mai puțin recunoscător când te ajută la treburile casei, de exemplu.

Totul este normalizat. Aceasta este provocarea numărul unu într-o relație romantică: Fă ceea ce este necesar pentru a menține aceste momente proaspete cât mai mult timp. O parte uriașă a acestui lucru este doar să îți amintești că este deosebit faptul că partenerul încă îți spune că te iubește sau că faceți mâncare împreună atunci când unul dintre voi e obosit.

Fiecare gest de afecțiune – și apreciere – contează și te va ajuta să trăiești la fel de fericit cu partenerul tău chiar și după perioada de lună de miere.

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑