5 soluții ca să mănânci mai sănătos cu bani puțini

Nutriția sănătoasă este importantă în fiecare zi dar, o dată cu venirea primăverii, ai chiar mai multe motive să schimbi punga de cipsuri pe o legătură de legume! Uita de mirosurile tentante de pizza și fast food sau de cât de ușor este să iti cumperi un sandviș cu șuncă, ouă sau cașcaval pe drumul spre serviciu.

Iata 5 solutii ca să mănânci mâncare sănătoasă și asta, cu un buget limitat!

  1. Faceți o listă de produse alimentare și cumpărați DOAR ce este pe ea. Dacă vă îndreptați către magazin cu o listă clară a ceea ce este necesar, este mult mai ușor să evitați achizițiile din ultima clipă. Unele studii spun că cumpărătorii încă mai pot face cumpărături impulsive, chiar și cu lista în mână, însă o listă nu poate face rău, nu-I așa? Însă, dacă tehnologia este prietena voastră, utilizați o aplicație pentru cumpărături și scăpați de plimbarea printre rafturi și tentațiile nebănuite.
  2.  Nu mergeți la cumpărături atunci când vă este foame. Chiar și după ce vă faceți timp să scrieți o listă meticuloasă, în cazul în care stomacul dă semen că este cam gol, șansele ca produse nesănătoase să ajungă în coșul de cumpărături sunt crescute. Evitați să cedați poftelor de ultimă oră (cum ar fi, de exemplu, pentru Pringels?), consumând o gustare sănătoasă înainte de a merge la magazin.
  3. Cumpără mai multe verde. Primul pas sperios spre o alimentație mai sănătoasă este achiziționarea de legume și fructe proaspete în locul mâncării semipreparate. Poti cumpăra legume sănătoase și bune la orice precum spanacul, care poate fi adăugat în salate, opărit, fiert sau pus chiar în omletă.
  4. Alegeți cereale integrale. Atunci când cerealele sunt procesate – cum ar fi, de exemplu, făina albă utilizată în biscuiți, biscuiți sau pâine albă – două părți esențiale ale cerealelor (tărâțele și germenii) sunt îndepărtate. Problema este că aceste părți dețin cele mai multe beneficii pentru sănătate și nutrienți, inclusiv vitamina E, vitaminele B importante, antioxidanții, fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase. Căutați detalii pe ambalaj si alegeți produsele care conțin cereal integrale, sau alegeți doar ingrediente precum cerealele integrale, orezul brun și ovăzul.
  5. Cumparați în vrac și împărțiți-le în porții. Da, această strategie este cea mai bună modalitate de a reduce costurile. Știm cu toții că alegerea unor cantitățimai mari este mai ieftină, per total, decât cumpărarea unor porții mici de multe ori. Dar cumpărăturile în vrac – orice, de la legume, la carne până la cereale – pot reduce și timpul cumpărăturilor, deci mai este timp pentru a pregăti mese sănătoase. Porționați legumele, cerealele sau carneași asigurați-vă că le depozitați în congelator pentru a putea fi consummate în perioada imediat următoare.

 

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑