Cum alegem scutecele potrivite pentru bebelus?

Iata ca am ajuns la un subiect despre care, orice mamica ,macar o data, si-a pus destule intrebari. Ce stim despre scutece? Ce tip de scutece alegem pentru puiul nostru? Scutece de tip pampers, scutece textile, scutece colorate, simple, sau tip chilotel? Iata ce trebuie sa stii atunci cand alegi scutecele perfecte pentru puiul tau:

P.S: Se estimeaza ca un bebelus va avea nevoie de aproximativ 3000 de scutece de unica folosinta numai in primul an!

baby-305642_640

1. Scutecele trebuie sa nu fie iritante pentru puiul tau.
Asta inseamna ca este posibil sa testezi mai multe firme, modele, tipuri de scutece pana sa ajungi la varianta ideala pentru micutul tau: cea care sa il tina uscat si fara iritatii. Astfel, unii bebelusi ar putea prefera scutecele de unica folosinta, care ii tin uscati si in care se pot misca in voie. Alti bebelusi ar putea avea nevoie de scutece textile, pentru ca elementele chimice din scutecele de unica folosinta pot sa fie iritante pentru pielea lor.

2. Marimea scutecelor chiar conteaza.

Daca iei un scutec prea mic, poti sa ai parte de „accidente” nedorite, pentru ca acestea nu vor retine suficient. La fel se poate intampla si daca scutecul este prea mare si ramane larg in laterale, incat nu tin bine in interior atunci cand este cazul. In astfel de momente nu ai sa schimbi doar scutecul, cat si body-ul si pantalonii. Copilul tau creste continuu, asa ca trebuie sa te asiguri ca alegi marimea potrivita pentru el, in functie de greutatea sa si ca nu ai sa faci stocuri de scutece pe care n-ai sa le mai folosesti.

3. De cate scutece ai nevoie ?

In general, un bebelus in primele 3 -6 luni de viata, trebuie schimbat la aproximativ 3 ore, asta daca scutecul nu este plin si nu a facut suficient cat sa fie schimbat si mai devreme de acest interval. In medie, se calculeaza un numar de minim 5 scutece pe zi, astfel ca e bine sa ai scutece suficiente la indemana, in geanta sau la prieteni si rude pe care ii vizitezi, in caz de nevoie.

4. Alte tipuri de scutece

  • scutecele impermeabile se folosesc pentru inot sau piscina, acestea pot fi tinute pentru o baie in „cada publica” dar se schimba imediat dupa. Au avantajul ca se pun usor, se scot repede ( au in general arici pe laterale) si sunt foarte frumos desenate.
  • scutecele textile – se gasesc sub diferite forme, in functie de straturile de absorbtie pe care le au si in functie de modul de prindere. Avantajul lor este ca nu se arunca si se spala la masina de spalat, dezavantajul este ca trebuie sa faci o investitie mai mare la inceput, sa inveti sa le prinzi si sa te informezi in functie de modelul ales, daca mai ai sau nu nevoie de chilotiei sau pantaloni de protectie.
  • scutece tip chilotel – sunt scutece normale de unica folosinta care se pun pe bebelus precum o pereche de chilotei sau pantaloni, apoi se rup in laterale pentru a-i da jos. Se folosesc, in general, atunci cand antrenezi copilul pentru mersul la olita si il inveti sa se dezbrace de chilotei si pantaloni. In acest caz, daca nu apuca sa ceara la olita…nu este nicio problema!

Si daca vrei sa vezi mai multe tipuri de scutece sau daca vrei sa le comanzi direct acasa pentru ca e mai usor, poti sa te uiti si pe site-ul noriel.

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑