Află totul despre fațetele dentare direct de la specialiști

Fațetele ceramice se numără printre cele mai moderne construcții estetice pentru dantură, fiind realizate din materiale tolerabile din punct de vedere biologic. Acestea se referă numai la suprafața exterioară a dintelui, iar lucrarea se realizează, de regulă, în două vizite la dentist. În timpul primei vizite dintele este șlefuit, iar apoi, după realizarea fațetelor în laborator, acestea sunt cimentate.

Fațele dentare au o grosime de sub 1 mm și imită cu succes dinții reali. Prin urmare, fațetele dentare sunt lucrări protetice dentare care acoperă parțial dintele, ceea ce înseamnă că procedura este mai puțin invazivă decât plasarea coroanei dentare.

Datorită compoziției lor, fațetele reprezintă o opțiune potrivită pentru reparațiile cosmetice, constând în înlocuirea smalțului din partea vestibulară a dintelui (partea exterioară a dintelui). Specialiștii de la Clinica New Dental București recomandă fațetele dentare ceramice pentru a repara și înfrumuseța dinții, dar și pentru a le oferi o strălucire asemănătoare zâmbetelor celebre de la Hollywood.

„Avantajele acestei intervenții minim invazive este că se păstrează dintele vital și că, în timp, nu își schimbă culoarea din cauza alimentelor și a băuturilor care conțin coloranți naturali sau artificiali (ceai, vin, cafea) sau din cauza fumatului. De asemenea, nu apare fenomenul de abraziune, dinții sunt ușor de igienizat, prezintă o retenție scăzută a plăcii bacteriene, minimizează transluciditatea dintelui original și asigură conturul și culoarea dinților, cu un risc minim de iritare a gingiilor.”, a explicat medicul dentist Irina Gavriluț de la Clinica New Dental București.

Fațetele dentare sunt recomandate pentru a corecta forma anormală a dinților, volumul, dinții scurți, diverse anomalii, distrofii dentare, pentru închiderea spațiilor dintre dinți sau atunci când metodele de albire nu funcționează sau nu au rezultatul dorit. Important de menționat este că acestea nu pot fi aplicate în toate cazurile, ci după o anamneză detaliată de către medicul dentist, care se asigură că dantura este în stare bună, în momentul în care sunt aplicate.

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑