Află tot ce trebuie să știi despre implantul dentar!

Dantura are un rol important în menținerea sănătății orale și digestive, pentru că dinții stricați, lipsă sau bolnavi pot duce la probleme ce țin de dureri pregnante, infecții,  schimbarea fizionomiei sau probleme cu aparatul digestiv, cauzate de masticația greșită.

Am făcut o vizită la Clinica Stomatologică Andra Smile, unde am întâlnit-o pe Andra Custură, medic dentist generalist cu competență în implantologie, ea mi-a răspuns cu calm la toate întrebările, iar eu vă spun vouă totul despre implantul dentar!

Când apelăm la implantul dentar?

Implantul dentar înseamnă prinderea implantului, a unui șurub, în osul natural, în locul unui dinte, și punerea unei coroane ce preia forma și culoarea dinților noștri naturali.

Apelăm la implantul dentar atunci când, din anumite motive, am ajuns la pierderea dinților. Acestea pot fi accidente, întâlnite des chiar și la copii, care duc la ruperea dinților permanenți, extracția acestora realizată în cabinet din cauza infecțiilor, a unor carii netratate la timp ce duc la infecția nervului sau din cauza parodontozei, boala dinților sănătoși.

Pentru copii, tineri, adolescenți, cât și persoane în vârstă, implantul dentar este alegerea ideală și recomandată de către specialiști. Datorită faptului că acestea sunt fixe și cu garanție pe viață, pot fi utilizate chiar și pentru a crea o punte între părți mobile, astfel încât, la persoanele înaintate în vârstă, să nu fie nevoie de o proteză mobilă totală.

Când este recomandat să te gândești la un implant dentar?

Dacă tocmai ai suferit o pierdere a dinților, chiar dacă nu este vizibil, sunt măsele sau dinți din spatele cavității bucale, nu este indicat să lași spațiul gol. Acest fapt va duce la migrarea dinților, schimbarea esteticii faciale, resorbirea osului natural pe care se prinde implantul dentar.

Beneficiile implantului dentar

  • Lucrarea este fixă – indiferent de câți dinți lipsesc
  • Se conservă dinții vecini, care rămân sănătoși
  • Se păstrează o igienă corectă a dinților
  • Garanția este pe viață

Recuperarea totală durează între 2 și 4 luni, dar sunt câteva lucruri la care trebuie să fim atenți imediat după intervenție.

  • Fumatul, alcoolul și suflarea nasului sunt interzise în primele zile. La fel și Utilizarea paiului, exercițiile fizice și ridicarea greutăților
  • Calatoriia cu avionul este interzisă pentru 2 săptămâni
  • Nu se pot consuma alimente dure sau crocante

Ai grijă de dantura ta și ține minte că regulat, este necesară o vizită în cabinetul stomatologului pentru o igienizare profesională și controale de rutină!

Pe dr. Andra Custură o puteți găsi la Clinica Stomatologică Andra Smile din Bucureşti, sectorul 1, strada Londra nr. 33, la demisol. De asemenea, puteți citi informații utile pe pagina de Facebook, pe Instagram,  de asemena, au există un grup de Facebook unde medicii Andra Smile răspund întrebărilor voastre. Vă puteți programa online pentru un control stomatologic gratuit.

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑