Cum incepi un business? Cu pasiune si multa munca!

Dupa cum cativa dintre voi stiti, ieri am fost la conferinta ADN Antreprenor, despre care am scris si aici.
Am plecat de acolo cu multe notite, asa cum si speram, dar si cu dorinta de a face, intr-un viitor, mai mult. De a schimba ceva prin ceea ce imi place sa fac.

Pasiunea.

Daca nu ma insel, nu a fost prezentare care sa nu contina acest cuvant. Pasiune. De la ce pleaca un business? De la pasiune. De unde ia nastere antreprenoriatul? Tot din pasiune. 

O prezentare care a fost pe placul meu a fost a lui  Mihai Panfil, Owner, Origo, locul cu cea mai buna cafea din Bucuresti. Tema de prezentare aleasa fiind:“Puterea pasiunii in afacerea ta.”
Mihai ne-a povestit cum pentru o asemenea idee, banul nu are rationament, ci adevarata valoare este data de pasiune. Pasiunea fiind investitia majora. Origo a prins aripi din pasiunea lui Mihai pentru cafeaua de calitate, cea de la origini, de la fermieri pe care ii cunosti, din plantatii certe. Cafeaua proaspat prajita. El a pus bazele unui loc in care serviciile si produsul sa primeze, pentru a demonstra ca daca exista calitate nu ai cum sa dai gres. Origo s-a dezvoltat natural, strangand o intreaga comunitate de cunoscatori in jurul acestui brand.

Mihai Panfil -Origo

Urmatoarea tema prezentata ajunsa la sufletul meu a fost sustinuta de Ana Maria Diceanu, Senior Partner, GMP PR
Ai dat nastere unui business. Il vaccinezi sau nu?”.

O prezentare despre comunicarea de criza, cu care rezonez foarte bine. Ana Maria a incercat sa atraga atentia asupra importantei existentei unui plan de comunicare de criza intr-un business, inca de la inceputul lui. Din studiile prezentate, reiesea un procent trist, precum doar 30% dintre companii au un plan de criza si asta doar dupa ce s-au confruntat, in trecut, cu o asemenea situatie. O veste buna este, insa, ca 72% dintre companii au in telefon un numar al unui specialist in comunicare (Si asta nu e rau deloc, zic!). Important este sa evaluam corect potentialul de risc si sa ne gandim nu doar cum am putea sa comunicam intr-o astfel de situatie, dar si cum vom continua sa functionam, in urma unei crize.

????????????????????????????????????

Personal, mi-a placut tare mult de Ana Maria Diceanu, si am simtit ca as avea foarte multe de invatat de la ea.

Atunci cand ai un business al tau, vezi viata dintr-un alt unghi, si esti propriul tau angajat. Trebuie sa te astepti ca in fiecare zi sa sune telefonul cu o problema pe care numai tu o poti rezolva, sa dai salariile la timp, sa stii tot ce se intampla in domeniul in care activezi si sa iti dai seama ca programul ta nu mai are doar 8 ore de munca pe zi, ci este non stop, 7 zile din 7. Imediat ce esti dispus sa accepti aceste lucruri te vei putea bucura si de roadele pasiunii tale, cat si de lucrurile pe care le vei schimba prin munca ta!

O zi plina de inspiratie iti doresc! Si pasiune!

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑