De ce am optat pentru o incrustatie in locul unei plombe dentare?

Dupa doua sarcini si alaptat, dintii mei s-au cam stricat! Nu cred ca sunt singura care a trecut prin asa ceva, se spune ca perioada sarcinii si a alaptatului produce extrem de multe schimbari in corpul femeii, inclusiv de Ph si demineralizari ale dintilor si oaselor.

Desi vitaminele mi le-am luat mereu la timp, daunele s-au produs la cateva luni de la oprirea alaptatului. Iar daca dupa prima sarcina au fost doar cateva coloratii si o mica plombita de pus, acum…este mult mai complicat.

Cateva carii care au evoluat extrem de repede pot duce la dureri si sensibilizarea dintilor. Cel mai rau ma deranjeaza demineralizarile vizbile pe dinte, acele pete albe, cretoase, care se vad pe dinte si care produc sensibilitate.

Dupa curatarea unei carii ce parea mica initial, am ajuns la concluzia ca, in locul unei plombe ar fi mult mai benefica montarea unei incrustatii dentare.

Incrustatia este o particica confectionata dn zirconiu sau ceramica, eu am ales din zirconiu, ce va lua forma peretelui de dinte curatat si se va cimenta pe partea sanatoasa a dintelui. Astfel, in loc de punerea unei plombe si reconstruirea unui perete intreg, asa cum era necesar in cazul meu, aceasta particica intregeste dintele iar beneficiile ei sunt mult mai mari.

In cazul cariilor profunde, care distrug pereti ai dintelui, plombele mari, fara sustinere suficienta se pot rupe mult mai repede, se pot toci sau pot sa cada mult mai usor. De asemenea, riscul ruperii plombei cat si de fracturare a dintelui sanatos este crescut.

Incrustatia sigileaza marginile dintelui snatos printr-un film de ciment, nu se pateaza si nu se toceste, avand o durabilitate in timp mult mai mare.

Diferenta de pret este de cateva ori mai mare, dar incrustatiile nu sunt potrivite pentru carii superficiale, ci doar acolo unde este necesara o reconstructie a dintelui in proportie mare.

Incrustatia mea nu s-a potrivit de prima data, fiind creata in laborator de catre tehnician dupa o amprenta luata, insa, cu siguranta beneficiile ei, mai ales in cazul meu, merita asteptarea.

Chiar daca repararea dintilor necesita timp, iar viata cu 2 copii nu este deloc de ajutor, am invatat sa privesc partea plina a paharului! Stau intinsa pe pat si imi admir picioarele ca, de altfel, inca imi este frica de dentist ?

Ai grijă de dantura ta și ține minte că regulat, este necesară o vizită în cabinetul stomatologului pentru o igienizare profesională și controale de rutină!

Pe dr. Andra Custură o puteți găsi la Clinica Stomatologică Andra Smile din Bucureşti, sectorul 1, strada Londra nr. 33, la demisol. De asemenea, puteți citi informații utile pe pagina de Facebook, pe Instagram,  de asemena, au există un grup de Facebook unde medicii Andra Smile răspund întrebărilor voastre. Vă puteți programa online pentru un control stomatologic gratuit.

 

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑