Experienta mea cu Uber taxi

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Trebuie sa recunosc, la inceput eram putin sceptica. Ca si cu orice lucru nou, pe care nu esti prea deschis ca sa il primesti cu zambetul pe buze, am avut tendinta sa spun ca nu e bun si ca nu-mi place. Auzisem ca tarifele sunt mai mari, ca masinile se gasesc greu, ca de obicei nu sunt in apropierea ta si trebuie sa faci comanda din timp, si cate si mai cate. Vorbesc despre serviciul de ride sharing  UBER.

Am sa iti spun repede ca ai nevoie de un card, nu se plateste cash si nu se lasa bacsis. Intri pe aplicatie, introduci adresa de unde vrei sa te ia dar si pe cea unde vrei sa ajungi, aplicatia iti da un cost estimativ si un timp aproximativ in care ajunge soferul  si daca ti se pare ok apesi butonul de request si masina va pleca spre tine. Pe ecran iti apare si poza soferului, rating-ul, numarul si modelul masinii.

Masinile toate sunt noi, impecabile, cu aer conditionat si proaspat spalate. In general soferii sunt imbracati la costum sau macar camasa.

Astazi a fost a 3-a oara cand am mers cu Uber si pentru ca am o imagine mai clara, am sa va povestesc experienta mea: era ora 17:00 si fiind exact momentul cand incepe aglomeratia, sa suni la taxi nu mai are deja niciun rost, iar pe aplicatia Startaxi nu primeam niciun raspuns. Mi s-a si zis de catre un sofer, odata: ” doar nu sunt prost la ora asta, cand e aglomerat sa iau la comanda. Apoi daca nu ajung la timp ma penalizeaza si oricum gasesc oameni direct de pe strada. Nu mai zic ca cine stie unde vrei sa mergi pe aglomeratie si daca esti la comanda nu am voie sa refuz.”

Asa ca…daca nu gaseam si nu gaseam am zis sa incerc cu Uber, mai mersesem deja de doua ori cu el, dar pana acum, diferentele nu mi s-au parut notabile. Am introdus adresa si locul unde vreau sa ajung, adica din aviatiei si pana pe strada C.A Rosetti, la galeriile Galateca. Mi-a dat un cost estimativ intre 12-18 ron. Masina a venit in 9 minute. A facut 14 ron in total, pe aglomeratie, fara bacsis. Masina curata, aer conditionat, soferul politicos. totul foarte „cozy” si frumos. Poti da note iar ei iti pot da tie. Asa ca daca te urci mort de beat si vomiti ai sanse mari ca a doua oara sa nu mai mergi cu UBER.

Uber uber2

La intoarcere, am zis sa iau mai repede un taxi direct din fata locatiei. M-am urcat in primul taxi, soferul a inceput sa fumeze, fara ca macar sa ma intrebe daca ma deranjeaza ori nu, si DA, ma deranjeaza, pentru ca eu nu fumez si mai era si foarte cald. Fara aer conditionat si cu geamurile deschise. Apoi, in apropierea destinatiei, cand sa ajung acasa, mi-a spus relaxat ” o sa opresc la benzinarie, ca nu mai am gaz.” Nu mersi, o sa raman si eu acolo si o sa o iau pe jos. Nu o sa te astept pe banii mei sa-ti pui tu gaz. Plus ca nu a vrut sa imi schimbe, zicand ca nu are rest. Am intrat in benzinarie si am schimbat tot eu. Aceeasi cursa, mult mai liber acum, 13 lei plus bacisis. (stiu ca nu merita, dar 2 lei toti i-am lasat).Apoi am luat-o pe jos spre casa, prin caldura.

Astazi diferentele mi s-au parut notabie. Astazi, sloganul lor „Nu mai fluieri, nu mai faci cu mâna, nu mai ai nevoie de numerar.” mi s-a parut important.

Ce am aflat insa este ca nu poti anula comanda. Daca apesi request el iti trimite deja primul sofer aflat in apropierea ta. Daca te-ai razgandit, te taxeaza 6 ron.

Tu ai mers cu UBER? Ce parere ai despre firmele de taximetrie in general, dar despre UBER?


Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comments

comments

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑