Jucarii si jocuri lego

Jucăriile sunt “copiii” copiilor, si ei poarta sentimente pentru ele. Din cele mai vechi timpuri acestea au fost considerate esențiale pentru dezvoltarea celor mici. Acestea ajuta copiii sa isi dezvolte imaginatia, creativitatea si miscariile motorii. Exista tot felul de astfel de jucarii, care stimuleaza creativitatea si perceptia, de exemplu jucarii lego.

Jucariile redau si recreaza oarecum realitatea, si ofera copiilor imagini reprezentativa ale lumii inconjuratoare. Masinute, casute, flori, sau papusi. Jocul, dar si jucariile, ajuta la dezvoltarea copilului din punct de vedere relational, si le ofera un suport moral.  De la varste mici, copiii pot dezvolta relatii de afectiune fata de diferite jucarii sau isi pot exprima optiunea de a se juca anumite jocuri: de creativitate sau constructie, individuale sau in echipa.

baby-305642_640

Este interesant ca in zilele noastre, exista tot felul de jucarii care stimuleaza dezvoltarea armonioasa a copilului, in functie de varsta acestuia si capacitatea sa de intelegere.

cine alege jucăria: copilul sau adultul? Pentru copil jucăria preferată este aceea care reflectă cel mai bine dorinta lui de joaca, culorile si formele preferate, felul in care acesta relationeaza in joc. Parintii, in general, aleg jucariile dupa felul in care acestea ajuta la dezvoltarea armonioasa a copiilor si , de obicei, jocuri de echipa, pentru a stimula comunicarea si relationarea cu alti copii.

Jucariile, dar si jocurile, au un rol important in tot ce tine de dezvoltarea cognitiva si de motricitatea, la varsta de bebelus. Astfel copilul invata diferite forme, culori, texturi, sunete sau lumini. Invata sa prinda, sa duca la gura, sa aseze una peste alta. Sabrinei ii place lego-ul, acela cu piese mari, si deja construieste turnulete singura!  Ele duc pe un drum frumos, catre viata de adult.

baby-84552_640

Multe jucarii invata copiii despre relatia actiune-reactiune sau cauza efect. Lego-ul ajuta la dezvoltarea mintii si a creativitatii, este foarte bun pentru copii ce isi doresc sa construiasca si sa asambleze. In acest fel copiii au posibilitatea sa isi construiasca singuri propria jucarie! Jucariile cu sunete si culori dezvolta perceptia, imaginatia si cunoasterea copilului. Mingea sau coarda de sarit sunt jucarii ce imbina joaca cu sportul, pentru copiii cu multa energie si mai putina rabdare.

Noua ne plac jucariile, de toate felurile. Si cel mai mult imi place sa ii fac jucarii: fetru, nasturi, ata colorata, orice gasesti prin casa si gata! Multe, multe jucarii, pentru a completa ce era pe lista lui Mos Craciun se gasesc si pe site-ul noriel.ro

Sa ne jucam cu dragoste!

 

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑