Lista cu planuri ajunsa la final de an

De cate ori la inceput de an te-ai gandit la planurile tale pentru anul care tocmai a sosit? De cate ori ti-ai facut scenarii cu ceea ce o sa se intample in urmatoarea perioada si cu ceea ce erai foarte sigur ca ai sa faci intr-un viitor apropiat? Te-ai tinut cu strictete de planurile tale sau nu s-a intamplat deloc asa cum ti-ai imaginat tu?

Astazi am vorbit cu Alexandra, care mi-a spus ca la inceput de 2013 a vrut sa-si faca o lista cu toate planurile ei pentru anul in curs. Acum, ca ne-am dat seama cat de putin mai e si anul se termina, si-a adus aminte de lista ei. Alexandra a stat putin pe ganduri si a spus ” Daca faceam lista aia acum eram deprimata”. Ciudat este ca nu era singura din incapere cu aceasta parere. I-am spus Alexandrei ceea ce cred eu despre liste cu planuri, si anume ca n-au niciun rost. Lucrurile care cu adevarat ne schimba viata si sunt importante pentru noi se intampla fara sa le putem controla, prevedea sau astepta. Lucrurile astea apar in viata noastra imprevizibil, si o schimba mai tare decat orice plan atent studiat de noi. Eu nu cred in planificari si nu cred in puterea de a-ti planui viitorul. Nici nu las totul la mana imprevizibilului, dar ma astept ca marile schimbari din viata mea sa vina neplanificate si neasteptate. Ma gandesc ca daca as fi facut o lista n-as fi stiut nici macar cu ce sa o incep, de unde sa stiu ce oportunitati sau ce usi inchise ma asteapta pe perioada unui an intreg? De unde sa stiu ca in loc sa ma marit, iubitul meu e posibil sa se indragosteasca de alta si sa plece? Lucrurile astea nu le pot controla si nici nu-mi doresc. Nici macar in linii mari n-as putea sa fac, de genul „anul asta imi fac o cariera si imi iau masina”, poate pot sa ma gandesc ca am sa ma angajez, dar asta pe un termen incepand de acum si in maxim 3 luni deja sa lucrez. Dar cam asta e tot ce pot sa fac. Poate gresesc eu si listele astea nu sunt pentru mine.

Sunt curioasa cati dintre voi si-au facut vreodata o lista si cum au decurs lucrurile, cate planificari au iesit asa cum ati vrut voi sau din contra, cate au fost date peste cap? Te rog sa-mi spui povestea ta intr-un comentariu la acest post.

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑