O colectie parfumata – Jardin des Arômes

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Povestile ne fac viata mai frumoasa, ele ne aduc putina lumina si culoare in griul uniform al realitatii. As vrea sa iti spun o poveste despre parfumuri, miresme si arta, toate inspirate din regiunea numita Provence. Am auzit de multe ori despre acest loc magic, aceasta regiune din sud-estul Frantei, bogata in gradini frumoase si plante mediteraneene.

Ana Wagner isi gaseste inspiratia in Provence, si in incercarea ei de a reda frumusetea acestor locuri, pe multe din colectiile de portelan ale atelierului Wagner regasim palmieri, flori de lavanda, irisi, flori de portocal, pini marini sau frunze de ienupar.

De aceasta data, inspirate de miresmele marine de pe coastele Frantei de sud si ale Italiei de nord-vest, Irina si Ana Wagner s-au gandit sa ne duca si pe noi in lumea lor. Au lucrat indeaproape cu maestri parfumieri dintr-o mică localitate din apropierea orașului Grasse, si au reusit sa creeze sase esente 100% naturale ce improspateaza aerul dintr-o incapere.

Asa a luat nastere colectia Jardin des Arômes.

-c_29_5_27_66

Pentru perioada de primavara – vara, Atelierul Wagner ne propune sa incercam “Bois d’Olivier” – un parfum proaspăt lemnos, creat din esența de floare și frunze de măslin, “Gingembre” – un parfum extras din ghimbir, ce are o notă foarte proaspătă sau “Lavande” – parfum extras din florile de lavandă cu proprietăți relaxante.

Personal, pot sa spun ca aerul tonic si un pic „picant” al parfumului Gingembre, cu esenta de ghimbir, m-a cucerit iremediabil. Mi-a ramas in suflet, ca o amintire plina de miresme.

In noptile mai reci de toamna – iarna sunt recomandate parfumurile cu note lemnoase sau scortisoara, menite sa ne incalzeasca simturile: “Ambre noir” – un parfum extras din ambra, cu o nota lemnos-dulce, cunoscut inca din Evul Mediu cu utilizari ca afrodiziac sau tonifiant; ”Santal” cu esente extrase din lemnul de santal, cu un aer lemnos si fresh si “Cannelle Orange” – un parfum extras din flori de portocal si scortisoara.

Pentru aceste parfumuri speciale, Ana Wagner a creat o colectie de sase recipiente pentru fiecare parfum in parte, folosind portelan de Limoges. Ea reuseste sa transforme un obiect functional intr-un obiect de arta prin deocorul exceptional al fiecarei piese. Decorul, pictat manual, este inspirat de plantele mediteraneene si parfumurile din colectia Jardins des Arômes. Recipientele din portelan sunt inobilate cu aur si platina pure, aplicate manual si se gasesc intr-o serie limitata de 100 de bucati.

Noutatea colectiei Jardin des Arômes consta in simbioza dintre doua materii fine: parfumul de inspiratie Provensala si portelanul pictat manual. In incercarea de a crea produsul perfect, Atelierul Wagner aduce in atentia publicului doua mari simboluri ale Frantei, Grasse – capitala mondiala a parfumurilor si Limoges – vestitul oras al portelanurilor fine.

Daca vrei sa te pierzi si tu intr-o lume de basm, te invit sa te lasi purtat de aromele noilor parfumuri de interior.

Obiectele noilor colectii se vor gasi, incepand cu 25 Mai 2014, la Wagner Maison de la Porcelaine din Cotroceni.

Cateva poze facute de mine, de la lansare, in incercarea de a imortaliza mirosul parfumurilor si frumusetea recipientelor:

 

 

 

 


Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comments

comments

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑