Advertoriale scrise cu c***l si „educare” mai mult nu – Ce facem cu pilozitatea excesiva?

Astazi mi-a fost dat sa citesc un „excrement” de articol, si folosesc acest cuvant pentru ca este in perfecta concordanta cu tonalitatea aleasa de autoare pentru a expune o problema sensibila.

Autoarea sustine ca „parul de pe maini este inestetic si hidos” iar in statusul postarii pe Facebook isi exprima senzatia de voma la vederea acestuia! Toate astea pentru a promova serviciile unui salon de epilare definitiva! In cele din urma, articolul se vrea unul educativ, nicidecum un articol care lezeaza si care, poate, discrimineaza. Adica, daca asa te-a inzestrat natura, cu par pe maini, nici nu meriti sa ma uit la tine, ca mi se face rau! Unde mai vorbm de democratie si alegeri personale?

Dupa tot articolul asta de rahat, in comentarii, sugereaza ca daca n-ai bani de epilare definitiva, poti apela la BIC. Mare iti e gradina, Doamne!

Dupa cateva luni intr-o clinica de estetica medicala si inca ceva ani de pasiune pentru acest domeniu, asta e cea mai mare prostie pe care cineva cu pilozitate excesiva o poate face! (sau pe care cineva care nu stie despre ce vorbeste o poate spune)
In primul rand, pilozitatea nu este ceva ce alegi sa ai. Poate sa fie o dereglare hormonala, si nu cred ca este frumos sa judecam oamenii dupa problemele lor de sanatate. O comunicare in scop educativ poate aduce aceste probleme in discutie, in incercarea de a gasi solutii eficiente pentru cei ce se confrunta cu ele.

Primul lucru pe care cineva cu pilozitate excesiva il poate face este sa apeleze la un dermatolog. Acesta poate sugera, in cele din urma, analize hormonale si vizite la alti medici, sau poate spune daca este cazul (sau nu) de epilare definitiva si, mai ales, de cate sedinte este nevoie.

pilozitate excesiva

 

Rasul parului cu lama nu va conduce decat spre iritatia pielii, probleme dermatologice sau folicuita, mai ales in zone precum mainile. Din experienta personala, va spun, pentru parul blond epilarea definitiva nu este o solutie, pentru ca nu va avea efectul scontat. Iar pentru parul negru, cu fir gros si radacina groasa, un minim de sedinte nu vor fi suficiente. Plus ca epilarea definitiva nu este definitiva, ci progresiv definitiva, urmand apoi sedinte de mentinere.

Nu trebuie sa te simti prost daca ai probleme cu pilozitatea in exces, trebuie doar sa gasesti solutia care te avantajeaza pe tine! (si sa nu crezi/asculti tot ce citesti.) Din acest motiv, iti recomand cu caldura sa consulti un medic dermatolog, sau sa alegi o clinica/ un salon unde epilarea definitiva este efectuata de un astfel de medic ci nu de un cosmetician.

Sper ca articolul asta chiar ti-a fost de folos daca te confrunti cu astfel de probleme si promit ca, intr-un urmator articol, voi aduce si sfaturile unui medic dermatolog.

sursa foto

 

 

 

 

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑