Ultima moda pe facebook – oameni „culti”

Vorba aia, explica-i prostului ca-i prost daca vrei sa pierzi timpul de pomana. De fapt sunt multe vorbe pe care mi le aduc aminte, una de am invatat-o de multe ori pe pielea mea ” nu te pune cu prostii sau cu nebunii ca ei n-au limite”, si da maica, ca asa e.

Azi de dimineata am deschis si eu facebook-ul sa vad ce mai e nou. La moda era sa dai share unor picturi. Toti care faceau treaba asta promovau vezi doamne arta si cultul si chestiile frumoase. Dar eu ma gandesc, daca ai chef de arta sau sa te culturalizezi dai o fuga pe la teatru, pe la expozitie sau poate chiar citesti si o carte. Sa dai asa la nimereala share la o pictura mi se pare kitsch in materie de arta, plus ca cei care faceau asta aveau statusuri anterioare in care isi bateau joc clar de limba romana. Acuma, cu picturile „pe perete”, oamenii se simteau tare inteligenti si interesanti. Mie asa mi se cam pare normal sa platesti arta, ca na, unii oameni si-au pierdut ani intregi ca sa creeze ceva frumos, de care tu sa te bucuri, si sa dai asa la misto share pe facebook…zi tu, nu-i nasol? Pentru toate tipurile de arta poti sa platesti, sa-ti iei bilet la teatru sau la concert, sau daca-ti place pictura sa mergi la muzeu sau la expozitii. Arta merita bani si timp. Numai faptul ca pui niste picturi pe facebook denota ca nu vrei sa investesti resurse (de orice natura) in cultura ta si in lucruri ce tin de propria ta dezvoltare.

Si frumos mi-am exprimat si eu opinia vis-a-vis de noua moda, care sper si banuiesc ca nu o sa tina mai mult de doua zile. Na, ca aia de dadusera share toata ziua si aveau wall-ul plin de picturi nici n-au intarziat sa apara. Au inceput sa lase comentarii care mai de care la statusul meu „modest” fata de picturile lor grandioase.

Problema e cu oamenii ofuscati, ca restu fac ce vor. Eh, aia ofuscati care nu stiu cum sa reactioneze altfel decat animalic. Ca atunci cand nu mai ai argumente si iti vine sa-l bati pe ala din fata ta. Si asa, s-a trezit una (desi stiu ca urmeaza sa ma fac de ras, da, studenta si ea la Comunicare si Relatii Publice in SNSPA) sa dea share la o poza cu mine in costum de baie. Adica eu stiu ca sunt frumoasa, „superbitate” cum zice actorul ala in „Ramai cu mine” de pe HBO, dar nici chiar asa. Cred ca era un mod ironic prin care ea a zis ca promoveaza frumosul. Multumesc, dar si pentru asta exista concurs. Si i-am zis fetei ca n-are niciun drept sa distribuie o poza cu mine, facuta de mine, postata de mine si toate cele fara acordul meu. Corect? Nuu…ea mi-a zis ca nu sunt pusa la punct cu ultimele „reglementari”, ca daca facebook-ul are buton de share…ai domne voie sa faci ce vrei. Si-am murit de ras. Dar nu stiam daca sa rad sau sa plang.

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑