Vrem un joc de puzzle!

V-am scris de multe ori despre jucarii, si despre ce jocuri prefera Sabrina. Asa ca, m-am gandit, pe langa jucarii de plus, lego, papusi, tablete si telefoane mobile ( ca astea sunt la moda), poate a venit timpul sa ne luam un Puzzle!

Stiu, suna ciudat. Dar exista tot felul de puzzle-uri interesante, chiar si pentru bebelusi.

As vrea sa ii iau un puzzle cu piese din lemn, mari, si nu foarte multe. Stiu sigur ca o sa ii placa foarte tare. Acum cateva luni, am achizitionat un astfel de puzzle, pe care l-am daruit cuiva drag. Avea si un “traseu” sculptat oarecum in piese, astfel ca dupa ce puneai toate piesele la locul lor aparea un drum. In el inserai o buburuza care mergea de la un capat la altul. Mi-a placut mult, dar n-am avut atunci inspiratie sa iau doua, sa pastrez si eu unul.

puzzle

Jocurile de puzzle sunt seturi de piese, de obicei cu forme neregulate. Fiecare piesă conține o „bucățică” dintr o imagine. Scopul jocului este reconstituirea imaginii originale, îmbinând piesele de puzzle.

Cel mai frumos la jocul de puzzle este atunci cand il construiesti cu prietenii, apoi il lipesti si il pui in perete, ca sa nu il uiti niciodata. Noi am incercat sa afcem asta o data, cu un puzzle imens, plin de chinezi! Unii culegeau flori, altii lucrau pamantul, toti faceau cate ceva. Si am pus piesa langa piesa, langa piesa, langa piesa, pana cand…s-au pierdut cateva! S-au pierdut cateva zile bune si cateva piese, asa ac eu si sora mea ne-am lasat pagubase. Am zis ca o sa mai incercam, dar n-am mai gasit niciodata asa un joc de puzzle frumos si cu atatea piese.

Pe langa jocul de puzzle, ne-ar mai placea sa ne jucam cu cuburi de lemn, si jocri cu cuburi, dar nu am gasit inca astfel de jucarii care sa ma atraga asa de tare. Sabrina creste si sunt fericita ca ii place lego, pentru ca e un joc care o stimuleaza sa isi exerseze rabdarea si ei chiar ii place sa construiasca!

Sunt sigura ca dupa ce o sa ne luam un puzzle frumos, de lemn, lacuit, (asa cum il visez eu), o sa ne jucam si mai mult. Asa ca, Mos Craciun, acum ca stii cu ce vreau sa ma joc, te rog frumos sa lasi sub brad niste piese frumoase.

Pentru inspiratie ma mai uit pe site-ul Noriel.

Sa ne jucam cu dragoste!

 

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑