Tohani, crama din România cu 6 vinuri medaliate în SUA, un loc de poveste!

Se zice ca în fiecare luna trebuie să faci ceva nou, iar cel puțin o dată pe an să vizitezi un loc în care n-ai mai fost. Să fie asta, oare, cheia succesului?

Îmi doream de ceva vreme să vizitez o vie, am văzut atâtea poze mirifice din vii atunci când am căutat un loc pentru nunta noastră. Am acceptat invitația de a cunoaște vinurile Tohani, de a degusta vinurile premiate în SUA și de a vedea superbul apus de pe platoul Tohani, un loc de poveste!

Tohani, aproape de regalitate

Tohani a cunoscut o lungă istorie, documentele atestând existența podgoriei încă din 1773. A fost, dintotdeuna, un loc cu o putere aparte, având strânse legături cu regalitatea și puterea de a schimba cursul istoriei.

Începând cu anul 1930, principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul acestui vast domeniu. Pe aceste meleaguri el se îndrăgostește iremediabil și renunță la tron pentru Ioana Doletti, fiică de moșier din Tohani. În 1948, domeniile devin proprietate de stat și, in asociere cu specialiști din zona Bordeaux, Franța, se construiește crama, păstrată până în ziua de astăzi loc de vizită și muzeu, găsindu-se aici peste 100.000 de sticle de colecție. În 2000, compania este privatizată și se bucură de un real succes, având loc investiții majore în noua fabrică cu tehnologie de ultimă generație și replantarea viței de vie pe suprafețe importante. Tohani rămâne aproape de regalitate și este declarat Furnizor Al casei Regale A României.

Un loc binecuvântat

Tohani este amplansat în mijlocul regiunii Dealu Mare, bucurându-se de un climat special, strugurii bucurându-se de razele soarelui pentru 14 zile în plus pe an față de alte zone viticole ale României.

Amplasată pe paralela de 45 de grade, asemenea celebrelor Podgorii Bordeaux, Podgoria Tohani se bucură de condiții speciale de dezvoltare, ceea ce face ca vinurile să aibă culoare și arome intense, corpolență și echilibru.

Premii speciale

Vinurile semnate de Tohani România s-au întors cu medalii din Rochester, New York; nu mai puțin de șase medalii obținute în cadrul unui concurs în care au fost înscrise peste 1000 de vinuri din 12 țări, jurizate de 28 de arbitri (între care 3 Maters of Wine) din 9 țări.

Acestea sunt vinurile medaliate, după cum urmează

Duble Gold MedalApogeum IV și un vin încă nedezvăluit

Gold MedalApogeum III și Cuvee Dolette

Silver MedalCuvee Nicolae și Maestro

Povestea vinului este întotdeauna încântătoare și fascinantă, indiferent de istorie, ea începe de la prima boabă culeasă de strugure. Cu grijă și atenție, boabele aromate devin licori amețitoare, care ne îmbie la visare. cramele, viile și locurile cu povești, au fost întotdeauna muze pentru mine, locuri în care mi-am încărcat bateriile și m-am umplut de energie. Putem să ne mândrim cu cele mai bune vinuri, și să ne bucurăm că le putem avea atât de aproape de noi!

  

 

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑