Mini-vacanța de Paște: 3 activități pentru copii de 2-4 ani

Anul acesta Vinerea Mare este zi liberă, așa că stăm acasă cu copiii mai mult decât de obicei.

Ca să evităm plictiseala și agitația obișnuită de Sărbători, am căutat 3 activități pe care să le facem împreună, astfel încât să rămânem cu amintiri frumoase și să ne ocupăm timpul într-un mod creativ.

Iată 3 idei de activități pentru copii între 2 și 4 ani, numai bune de făcut în mini-vacanța dedicată Sărbătorilor Pascale.

  1. Flori din cartoane de ouă

Mai mult ca sigur cumpărați ouă pentru Paște. Așa că aveți deja aproape tot ce aveți nevoie pentru această activitate!

Iată ce îți trebuie – carton pentru ouă, lipici, nasturi colorați sau orez/boabe de cafea/sclipici și foarfecă

Taie jumatatile de sus ale suporturilor pentru oua din carton și turtește-le un pic. Lipeștele apoi pe hartie alba sau colorată, punându-le în mijloc nasturi, boabe de cafea sau orez ori sclipici. 

       2. Coroniță decorativă pentru Paște

Uite ce lucruri frumoase puteți face împreună! O corință pentru Paște pe care o puteți așeza la fereastră sau chiar lângă coșul cu ouă proaspăt vopsite.

Iată ce ai nevoie – o farfurie de carton, cartoane colorate, lipici, panglică, foarfecă


Decupezi fundul farfuriei de carton scoțând cu atenție marginea. Decupați împreună forme de ou din cartoane colorate, le lipiți pe marginea farfuriei și decorați totul cu o fundă pentru agățat coronița. Atât de simplu!

 

     3. Sortarea culorilor

Pentru a dezvolta motricitatea fină cât și pentru memorarea culorilor, puteți face această activitate într-una dintre diminețile mini vacanței de paște. Decupați forme de ouă din fetru colorat, dar poate să fie și hârtie sau material, și amestacați nasturi sau pompoane colorate pe care cel mic sa le lipeasca pe forma de ou în aceeași culoare.
Pentru un exercițiu de motricitate, pompoanele trebuie luate de jos cu penseta.

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑