Vreau sa dorm cu tine, copil drag!

baby-784608_640Fac ce fac si ma lovesc de cate un mit dintr-acesta de imi vine sa ma iau la palme. Se spune ca nu e bine sa dormi cu bebelusul sau cu copilul, ca vezi tu,  il rasfeti si invata prost!

Omul este singurul mamifer de pe pamant care naste pui vii si apoi una doua se desparte de el, printr-o invetie a societatii noastre: patul.

Dormi cu puiul tau! Poti sa dormi linistita cu puiul tau, caldura corpului tau il ajuta sa isi regleze temperatura, iar imbratisarile calde ale mamelor pe timp de noapte fac ca riscul de mortalitate prin sindromul mortii subite sa scada vertiginos.

Iubeste-l, mangaie-l, vorbeste-i cand doarme. S-a constatat ca daca ii spui lucruri frumoase in timp ce doarme, increderea copilului in propria persoana creste. Spune-i cat e de frumos si cat de tare il iubesti! Spune-i tot ce vrei, pana nu e prea mare si doarme la casa lui.

Dormi cu puiul tau si alapteaza-l linistita noaptea, fara sa faci poteca intre patul tau si al lui. Mirosul tau si miscarile tale pe timpul noptii or sa il linisteasca si o sa il faca sa se simta confortabil in patul vostru.

O sa se simta iubit si rasfatat dar mai ales SIGUR. Sigur pe el, pe afectiunea ta, pe lumea care il inconjoara si nu o sa ii fie frica de nimic, niciodata, pentru ca tu esti acolo.

Dormi cu el, apoi o sa iti fie dor!

 

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑