Am miopie si vreau sa ma operez. Dar…imi este frica !

Cam de o luna ochii mei imi dau semnale ca ceva este in neregula si nu le convine. Vedeam tot mai prost si ochii mei oboseau tot mai repede, culminand cu dureri de cap incredibile si cu faptul ca nu ma puteam concentra deloc.

 

Sunt purtatoare de lentile de contact si stiam ca dioptriile mele, -2, nu se schimbasera de prea mult timp ca sa se schimbe fix acum. Si iata ca dupa controlul aferent, dioptria mea este acum de -2,75 la ambii ochi! Va inteleg dragilor, va inteleg de ce m-ati chinuit atat toata luna, in special in spatamana asta in care am vazut cam in ceata si m-am simtit atat de dezorientata!

Cred ca problemele de vedere ne afecteaza(pe mine cu siguranta) din multe puncte de vedere. N-am reusit niciodata sa port ochelari, parca aveam alte dimensiuni si ma loveam de toate cele, nu poti face sport confortabil, lentilele de ochelari se uda/murdaresc/aburesc…asa ca am ales lentilele de contact pe care le port deja de 7 ani, zi de zi, cu mare succes.

eye-157815_640

Din ultimele studii citite am inteles totusi ca, din cauza lentilei, corneea nu se oxigeneaza suficient, adica nu 100% cat are ea nevoie, si sufera modificari. Ba chiar se poate opaciza cu timpul. Pe langa senzatia de nisip in ochi, atunci cand ai mult de lucru si esti obosit iar ochii se usuca, dupa ce le scot nu mai vad nimic in jurul meu si ma simt debusolata total. Asta si cu dioptrii relativ mici, de -2, cat am purtat pana acum.

Mi-am dat seama ca sa nu vezi este chiar un handicap. Si as vrea tare mult sa ma operez. Am inteles ca daca abia mi s-au schimbat dioptriile, trebuie sa astept un an sa vad ca s-au stabilizat ca sa pot recurge la operatie. Si totusi…imi este o frica mare,mare de tot.

Am vazut si un filmulet, cu o operatie filmata live, care nu este usor de privit. La naiba, inainte de nastere m-am uitat la operatii de cezariana si tot am facut-o! Dar eram obligata! Acum insa…mi-e cam teama.

https://youtu.be/rzCzdKIQwbg

Voi ce spuneti? Cum va impacati cu dioptriile? V-ati gandit sa apelati la operatie? Daca v-ati si operat…astept pareri :)

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑