Draga bona a copilului meu

Draga bona a copilului meu, trebuie sa stii ca ai un rol foarte important in familia noastra, pentru ca tu esti cea care poarta responsabilitatea cresterii si educarii copilului meu atunci cand eu nu sunt acolo.

Tu trebuie sa fii un ,,inlocuitor de mama,, o persoana blanda, calma, rabdatoare, care sa creasca un copil frumos si cu blandete.

As vrea sa stii cateva lucruri:

Nu iti fie teama daca al meu copil se loveste! Nu vreau sa iti fie frica sa il lasi sa alerge singur prin parc, chiar daca abia a invatat sa se tina pe picioare. Asigura-te doar ca este mereu in siguranta si lasa-l liber. Prefer sa nu il legi in carucior, doar de teama ca s-ar putea lovi. Eu nu am sa te cert pentru juliturile din genunchi ale copilului meu.

Lasa-l sa se murdareasca! Avem masina de spalat si detergent de rufe. Ti-am explicat ca nu ma supar daca al meu copil o imita pe Pepa. Joaca nu e intotdeauna curata, si ce bine ca e asa! Lasa-l sa sara in balti fara teama, sa se dea pe tobogane cu noroi, sa se catere pe garduri. Schimba-l, te rog, in haine curate cand ajunge acasa si spala-l temeinic pe maini.

Te rog sa nu te enervezi. Stiu ca job-ul de a sta cu un copil toata ziua nu-i tocmai usor, dar te rog sa nu te enervezi! Poate sunt zile cand nimic nu ii convine, cand plange, nu vrea sa manance, nu te asculta sau ii este dor de mine. Chiar daca vrei sa arunci cu toate si sa fugi in lume, te rog sa nu te enervezi, ai rabdare cu el si vorbeste-i cu calm.

Lasa-l sa isi aleaga hainele. Uite, as aprecia daca l-ai lasa pe el sa isi aleaga hainele. Nu ii mai spune cu ce sa se imbrace si mai ales cu ce sa NU se imbrace. Asigura-te doar ca sunt potrivite pentru temperatura de afara, sau propune-i o schimbare daca nu sunt alese conform vremii. Chiar daca tie nu iti place alaturarea tutu-ului roz cu bocancii negri si palaria verde, lasa-l te rog sa se imbrace cum doreste.

Nu uita sa razi! Job-ul tau este extrem de complicat. Esti bucatareasa, asistenta, companion de joaca si persoana responsabila, nu uita insa sa te relaxezi, sa te joci, sa fii creativa! Este important sa si radeti peste zi, nu doar sa indepliniti task-uri.

Draga bona a copilului meu, sa stii ca esti importanta pentru noi, ca faci parte din familie si ca apreciem munca ta. Iar copiii te iubesc!

Comentariile nu închise.

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑